Mitt Livs Val söker en Program & kommunikationsansvarig som brinner för social hållbarhet & nyanlända & ensamkommande ungdomar!

Känner du att du är grym på att inspirera och engagera ungdomar? Vill du arbeta för att skapa ett inkluderande samhälle där ungdomar har förutsättningar att påverka sin framtid? Vi söker dig som vill ha ett utmanade uppdrag där du, tillsammans med oss, vill vara med att ge nyanlända och ensamkommande ungdomar hopp om en meningsfull framtid!

Om oss:

Mitt Livs val är en insamlingsstiftelse som startades november 2015 i Göteborg och har sedan hösten 2017 också verkat i Stockholm. Mitt Livs val bedriver ett gruppmentorsprogram där högskolestudenter blir mentor för nyanlända och ensamkommande ungdomar. Syftet med programmet är att öka ungdomars självkänsla, studiemotivation, sociala nätverk, framtidstro och sänka tröskeln till fortsatta studier. Mitt Livs Val erbjuder dig en delad roll där till du som Program -och kommunikationsansvarig kommer att planera och driva programmen i Stockholm, och tillsammans med teamet utveckla och lyfta Mitt Livs Vals kommunikation till nya höjder!

 

Dina arbetsuppgifter:

Som Programansvarig kommer du:

 o  Projektleda Mitt Livs Vals gruppmentorprogram & Mångfaldsutbildning. Du håller i olika workshops samt utbildar studenter i Mångfaldsfrågor. Även praktiska förberedelser såsom koordinering av lokal, mat, externa föreläsare, samt löpande kontakt med ungdomar och studenter som deltar i programmet.

 o   Att arbeta med rekrytering av deltagare till våra program. Du ansvarar för att hitta nya deltagare till programmet; studenter från universitet och högskolor och ungdomar mellan 16-20 år från Stockholms alla stadsdelar. Detta innebär att du är ute i skolor, samt arbetar uppsökande på mötesplatser och andra verksamheter där unga i målgruppen befinner sig.

 o   Att arbeta med våra skolsamarbeten/samarbetspartners. Du underhåller och vidareutvecklar kontakten med de skolor och företag som Mitt Livs Val samarbetar med i Stockholm och samverkar med andra organisationer för att stärka förutsättningarna för verksamheten.

o   Att arbeta med att ordna studiebesök och sociala aktiviteter. Du har tar kontakt med företag och föreningar för att skapa möjlighet för ungdomarna och studenterna att träffa yrkesverksamma personer på olika företag. Detta för att stärka ungdomarna, ge dem en möjlighet att knyta nya kontakter och visa på olika yrken och arbetsplatser.

 

 Som Kommunikationsansvarig kommer du:

o   Arbeta med att ta fram kommunikationsstrategier. Du kommer aktivt samarbeta och stödja verksamhetschefen i att ta fram en övergripande strategi för att nå målgrupper och partners. Detta innebär att ni tillsammans utvecklar Mitt Livs Vals strategier kring kommunikation, marknadsföring och varumärkesbyggande aktiviteter. Du kommer att arbeta såväl strategiskt som operativt.

o   Arbeta med Mitt Livs Vals webbsida och sociala kanaler. Detta innebär att du initierar, driver och genomför aktiviteter och åtgärder för att stärka Mitt Livs Vals varumärke digitalt.

o   Arbeta med uppbyggnad av en digital alumni verksamhet. Du kommer tillsammans med teamet upprätta en digital plattform (ex. via Facebook) för Mitt Livs Vals alumni verksamhet samt initiera, driva, genomföra intern och extern kommunikation för att uppnå uppsatta mål i enlighet med strategin.

o   Rapportering och löpande utvärdering. Du kommer att rapportera månadsvis hur många ungdomar som nåtts av våra satsningar i Stockholm samt samla in berättelser från deltagarna. Utöver detta ser du till att alla deltagare fyller i en utvärdering i början av programmet, samt vid avslutat program.

 

Vi söker dig:

 • som delar Mitt Livs Vals värdegrund och vision ”Vi arbetar för ett inkluderande samhälle där ungdomar har förutsättningar att påverka sin framtid”.
 • som är driven av att skapa samhällsförändring och vill göra skillnad för vår målgrupp ensamkommande och nyanlända ungdomar.
 • som älskar att leda, inspirera och motivera människor.
 • som är prestigelös och har en god förmåga att samarbeta, och kommunicera med personer med olika bakgrunder, ålder och livsstil än dig själv.
 • som har ett entreprenöriellt förhållningssätt, dvs: du vågar gå utanför din komfortzon, du tar initiativ, vill testa nya saker och har förmågan att engagera andra.
 • som är ansvarstagande och lösningsfokuserad.
 • som är strukturerad och kan leverera resultat på uppsatta mål.
 • som trivs med att arbeta självständigt men också att arbeta i team.

 

Kvalifikationer:

För att vara den rätta personen har du:

 • relevant utbildning inom projektledning samt inom marknadsföring/media/kommunikation.
 • erfarenhet av att leda och driva projekt och utbildningar riktade till olika målgrupper.
 • erfarenhet av att arbeta med ungdomar, gärna med ensamkommande och nyanlända.
 • erfarenhet av arbete inom föreningar eller kultursektorn.
 • Erfarenhet av att arbeta med kommunikations- och marknadsföringsarbete med fokus på sociala medier.
 • erfarenhet av att arbeta med kommunikation såväl strategiskt som operativt.
 • erfarenhet av att arbeta med normkritik, mångfald och rättvisefrågor.

 

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde i augusti 2018. Provanställning på 6 månader tillämpas.

Arbetsort: Stockholm, med placering på Mitt Livs huvudkontor.

Ansökan: Skicka ditt CV och personliga brev till: rebecca@mittlivsval.se och berätta varför du tror att du skulle passa för den här tjänsten. Sista ansökningsdag är den 11 juni men ansökningarna behandlas fortlöpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.