VAD TYCKER VÅRA UNGDOMAR OCH STUDENTMENTORER OM VÅRT STUDIEMOTIVERANDE PROGRAM?

 
 
Sabrina 2.jpg

sabrina Yusuf 20 år, ungdomsdeltagare

Under vårterminen 2019 deltog jag i Mitt Livs Vals studiemotiverande program och det var jättekul. Det roligaste under programmet var att träffa studenterna och att studenterna var nyfikna på oss ungdomar. I programmet fick jag bra information hur det är att plugga på universitet och hur utbildningssystemet i Sverige funkar. Jag har lärt mig om hur kan jag plugga vidare, planera mina studier, plugga smartare och fått mycket mer kunskap om olika vägar för att nå mitt mål. I framtiden jag vill plugga vidare på universitet och bli engelska eller mattelärare. Jag är stolt över min själv och att jag deltagit på Mitt Livs Val studiemotiverande program och ser det som en merit att ha på mitt CV.

 
Amir 2.jpg

ali khan whaedi 18 år, ungdomsdeltagare

Jag tycker att det har varit väldigt roligt att delta i Mitt Livs Vals studiemotiverande program och i programmet har också lärt känna nya kompisar, ungdomar och studenter. Under programmet har lärt mig hur jag kan planera mina studier, lärt mig mer svenska, skrivit ett CV och fått information hur jag kan plugga vidare efter gymnasiet. Det roligaste under programmet var när vi var på ett studiebesök på en advokatbyrå. Vi fick träffa jurister som berättade hur det är att jobba på en advokatbyrå och de bjöd på gott fika. I framtiden vill jag plugga vidare och utbilda mig till nätverkstekniker.

 
Alexander.jpg

alexander kokko 20 år, studentmentor

Till vardags pluggar jag på Handelshögskolan och fick tips av en klasskompis om att Mitt Livs Val sökte nya studentmentorer. Jag tyckte det lät som ett meningsfullt program och anmälde mig under vårterminen 2019. För mig är integration viktigt och att kunna stötta nyanlända och ensamkommande ungdomar till vidare studier. Under programmet träffade jag smarta ungdomar och blev inspirerad av deras stories. Att prata, diskutera och lyssna på ungdomarna var det roligaste under hela programmet.