Brunos tid som Mitt Livs Vals Trainee hösten 2023

 
 

Hur var det för dig att komma till Sverige och börja i skolan?
Jag kom till Sverige när jag var 15. Jag hade ingen aning om språket eller hur systemet fungerar så jag trodde att processen skulle vara enkel, då började jag skolan och insåg hur komplicerat det egentligen var.

Hur hörde du talas om mitt livs val och vad har du lärt dig?
Jag träffade programmet en dag när någon kom till mitt gymnasium, berättade lite om programmet och frågade om vi ville vara med i programmet, sedan dess har jag lärt mig att prata bättre på svenska, lär mig hur fungerar skolan i Sverige och träffa flera nya vänner.

Hur har det varit att jobba som trainee under hösten 2023?
Det har varit en underbar upplevelse, inte bara var det mitt första jobb utan jag fick också lära mig mycket mer inom arbetsområdet och jag var vägledd genom processen.

Finns det något speciellt minne du vill berätta om?
Jag minns när jag pratade med personer från programmet som skulle som så småningom bli nära vänner. Jag minns också när några personer kom och berättade om intressanta grejer inom programmet som hjälpte mig med skolan överallt.

Vad skulle du vilja säga till ungdomar som är nya i Sverige?
Försöka undersöka mycket om ditt område och försöka att få så mycket hjälp som möjligt om du vill gå vidare med utbildning och dina mål överallt. Att träffa många människor är också en fantastisk grej att göra.

Vad har du för drömmar och mål i framtiden?
Jag vill fortsätta med utbildning och få ett bra etablerat jobb, att lära mig flera nya hobbyer och träffa många personer i processen.

Bruno Lynch

 
sofie steen