Mitt Livs Val letar efter dig som brinner för social hållbarhet, inkludering och nyanlända och ensamkommande ungdomar!

Känner du att du är grym på att inspirera, entusiasmera och engagera människor? Vill du arbeta för att skapa ett inkluderande samhälle där ungdomar har förutsättningar att påverka sin framtid? Vi söker nu dig som vill ha ett utmanade uppdrag där du, tillsammans med oss, vill vara med att ge ungdomar hopp om en meningsfull framtid!

Mitt Livs Val är en insamlingsstiftelse som har funnits sedan år 2015 och vi är partipolitiskt och religiöst obundna. Vi har vårt säte i Göteborg men startade även verksamhet i Stockholm hösten 2017. Vi bedriver ett studiemotiverande program där vi engagerar studenter från universitet och högskola som mentorer/förebilder för nyanlända och ensamkommande ungdomar. Syftet med programmet är att öka ungdomars självkänsla, studiemotivation, sociala nätverk, framtidstro och sänka tröskeln till fortsatta studier. Vi söker nu en ansvarstagande, organiserad och lösningsorienterad programansvarig som ska koordinera våra utbildningsträffar, workshops och andra events med hög kvalitet.

 

Dina arbetsuppgifter:

Som Programansvarig kommer du:

 o Projektleda Mitt Livs Vals programverksamhet.

I projektledning av programverksamheten ingår:

 • Planera, leda och genomföra Mitt Livs Vals programverksamhet (workshops).

 • Praktiska förberedelser såsom koordinering av lokal och fika/mat.

 • Samordna och koordinera alla programmets deltagare, vilket innebär en regelbunden och löpande kontakt med programmets ungdomar och studenter.

 • Vårda och koordinera externa föreläsare i programmet, samt rekrytera nya föreläsare vid behov.

 • Anordna studiebesök och sociala aktiviteter med företag och föreningar för att skapa möjlighet för ungdomarna och studenterna att träffa yrkesverksamma personer från olika företag.

 o Rekrytering av deltagare till programmet.

Du har huvudansvar för att hitta nya deltagare till programmet; studenter från universitet och högskolor och ungdomar mellan 16–20 år från Göteborgs alla stadsdelar.

 o  Utveckla befintliga och hittar nya skolsamarbeten/samarbetspartners.

Du underhåller, vidareutvecklar kontakten med de skolor och företag som Mitt Livs Val samarbetar med i Göteborg och samverkar med andra organisationer för att stärka förutsättningarna för verksamheten.

o Utbildning av studentvolontärer i Mentorskap och Mångfald.

Du utbildar samtliga deltagande studenter i mentorskap och mångfald.

o   Rapportering och löpande utvärdering. 

Du har ansvar för kvalitetssäkring, måluppfyllnad, utvärdering/uppföljning och rapportering av resultat. Du rapporterar månadsvis till Mitt Livs Vals verksamhetschef.

Vi söker dig:

...som drivs av att jobba för viktig samhällsförändring. Det övergripande syftet med vår verksamhet är att skapa ett inkluderande samhälle där ungdomar har förutsättningar att påverka sin framtid. Du kommer att vara en betydelsefull länk till de ungdomar och studenter som går våra program och det är därför viktigt att du vill bygga relationer till dem och bidra till deras utveckling.

...som vill ta stort ansvar över dina uppgifter, har framförhållning och får saker att hända. Då vi är en liten organisation är det av största vikt att du tar stort ansvar för att genomföra och vidareutveckla dina uppgifter, och att du kan jobba självständigt när det behövs. Det är viktigt att du får saker att hända, jobbar proaktivt och ser till att söka upp kunskap som eventuellt saknas för att genomföra dina uppgifter.

...som gillar att lösa utmaningar. Våra programverksamhet är dynamisk och våra planer kan förändras på vägen utifrån deltagarnas behov. Du behöver kunna hantera förändringar som sker med kort varsel och söka kreativa lösningar på utmaningar som uppstår på vägen.

…som älskar ordning och reda. Din roll som programansvarig innefattar att jobba med flera uppgifter och emellanåt i olika projekt samtidigt, vilket innebär att du behöver koordinera din egen tid, göra prioriteringar och skifta fokus när det behövs. Du gillar att strukturerad och kan leverera resultat på uppsatta mål.

…som är en social teamspelare. För att våra program och uppdrag ska genomföras med hög kvalitet är det viktigt att alla i teamet är samarbetsvilliga, kommunicerar tydligt med varandra och tar gemensamt ansvar för att nå verksamhetens vision, syfte och mål.

 

Kvalifikationer:

För att vara den rätta personen har du:

 • Utbildning inom projektledning och/eller inom beteendevetenskap, folkhälsa, socialt arbete eller annan relevant utbildning.

 • Erfarenhet av att leda och driva projekt och utbildningar riktade till olika målgrupper.

 • Erfarenhet av att arbeta med ungdomar, gärna med ensamkommande och nyanlända.

 • Erfarenhet av arbete inom föreningar, ideell sektor eller kultursektorn.

 

Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta med normkritik, mångfald och rättvisefrågor.

 • Du har erfarenhet av arbete med student- och utbildningsfrågor eller annat arbete och engagemang inom ideell sektor är meriterande.

 • Du kan tala ett eller flera av språken dari, tigrinja, persiska, kurdiska, persiska, somaliska eller arabiska.

 

anställningsvillkor:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde i början av augusti 2019. Provanställning på 6 månader tillämpas. Arbetet kommer att innebära en del kvällar.

Arbetsort:

Göteborg, med placering på Mitt Livs Vals huvudkontor.

Ansökan:

Skicka ditt CV och personliga brev till: rebecca.madhani@mittlivsval.se och berätta varför du tror att du skulle passa för den här tjänsten.

Sista ansökningsdag är den 6 maj.OBS! Ansökningarna behandlas fortlöpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.